DE BAND

Hank den Held - basgitaar, vocal, bandleider

 

Vanaf zijn tiende jaar speelt Hank al gitaar. Zijn opleiding kreeg hij bij muziekschool Freek Rietveld in Dordrecht. Sinds de jaren 60 heeft Hank heel veel gespeeld in verschillende bands.
Eind jaren 80, begin jaren 90 kwam de ‘blues’ in zijn muzikale leven om nooit meer te verdwijnen. In 1995 had Hank een bijzondere belevenis, spelen met Vince Gill in Houston, Verenigde Staten.

In 2012 liet Hank een CD opnemen met zangeres Marianne Noble, inmiddels bekend van The Voice Senior. Eind 2017 werd een begin gemaakt aan een nieuwe blues CD met zeer goede en geschoolde muzikanten. Inmiddels is deze tweede CD met de naam 'Big Mouth' een feit.

Henk Kelfkens - drums

 

Henk drumt al vanaf zijn vijfde !

Hij studeerde op het conservatotium o.a. af op de vakken klassiek- en modern slagwerk en behaalde op het conservatorium het diploma docerend en uitvoerend muzikant.

Met zijn drumwerk begeleidde hij vele grote namen uit de Nederlandse showbizz.

Daarnaast werd (en wordt) hij vaak gevraagd voor studio werk en is zijn drumwerk op vele cd’s te horen. Het spreekt vanzelf dat hij als drummer van Hank’s Bluesband zijn mannetje staat!

Ado Schellekens - Hammond B3

 

Ado begon op 7 jarige leeftijd met elektronisch orgelles en begon al snel in een bandje te spelen. In de jaren ’80 wist hij dat hij verder wilde in de muziek en ging aan het conservatorium in Tilburg geïmproviseerde muziek studeren. In 1993 studeerde hij af als freelance ‘lichte muziek’ toetsenist, gespecialiseerd in Hammond. Laatste mede dankzij lessen die hij volgde bij Carlo de Wijs.

 

In de jaren 90 speelde Ado als pianist met diverse orkesten de ‘Lion King’als, zo ook de ‘Groot Bredase Revue’ in 2000. Sinds 2000 speelde Ado steeds vaker als Hammond organist op diverse bluespodia in Nederland en België. Het aantal bands waar Ado aan heeft bijgedragen is enorm.

Naast muzikant is Ado al ruim 25 jaar muziekdocent en werkt hij achter de schermen als geluidstechnicus. Naast zijn werk voor zijn eigen bedrijf ‘Studio 14’ in Terheijden, werkt Ado parttime als specialist toetsen bij Bax Music in Goes.

Paul Robert De Cruyff - gitaar, vocal

 

Paul speelde van 86 - 90 als bassist bij Bad to the Bone.  In 2005 startte Paul als gitarist de Paul Robert Band waarmee hij vanuit blues een cross-over maakt naar andere muziekstijlen.

 

Bij Hank’s Bluesband speelt Paul op Gibson Les Pauls en Stratocasters, die rechtstreeks

in de Marshall top worden aangesloten en samen goed zijn voor heerlijke blues.

Elroy Schaap - vocal

 

Elroy valt direct op door zijn rauwe stemgeluid. Later bekend als de Dordtse Joe Cocker bego hij zijn zangcarrière eind jaren 80 als barman in de kroeg.

Al snel werd dat opgemerkt door een aantal plaatselijke blues helden en zo werd de band Monroe opgericht. Ze speelden in kroegen, op festivals en motortreffens.

Elroy ging ook zingen in een band met eigen werk, Goize Ludwigson, wat meer richting de  symphonische rock gaat. 

 

In 1991 werd hij gevraagd voor The Few, een top coverband waarmee hij meer dan 25 jaar optrad. De band kon ook verschillende spin-offs zoals The Few Blues Company, een jaren 80 variant en in 2007 werden ze door het Big Rivers festival gevraagd een Joe Cocker tribute te doen. The Maddogs & Englishband werd daarmee een feit, bestaat nog steeds en is een begrip voor velen in de regio.

 

Elroy heeft naast vaste bands ook losse projecten op meerdere podia, schnabbelt en valt in.  Zo heeft hij een akoestisch trio/duo voor mooie liedjes bij het haardvuur en doet hij mee als Judas in een Jesus Christ Superstar project. Bij de Jazzlab-sessies in de Dordtse Jazz Sociëteit is hij vaste gast.

© 2019 door Mon1que

facebook.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now